Eltefrie rundstykker

Dette er eltefri bakst i sin enkleste form. Den klissete deigen røres sammen på kvelden og får kose seg på benken natta igjennom, før den settes som klatter på brettet og stekes i 15-20 minutter på morgenen.
Oppskriften illustrert på Iver & Evnes oppskriftskort består av disse ingrediensene:
- 8 dl mel
- 2 dl havregryn
- 1 ts salt
- 1/2ts tørrgjær
- 4 dl kaldt vann
Et tips er å måle opp melet i et desilitermål som viser tallene godt,
Hva slags mel dere bruker er opp til dere, men vi anbefaler å begynne å øve med en litt finere deig, f.eks. 7 dl fint mel og 1 dl grovt mel i tillegg til havregrynene.
Du kan også øke andelen havregryn i denne deigen, f.eks. 5 dl havregryn og 5 dl fint mel.
Det er viktig at vannet er kaldt når man lager deig på denne måten.
Oppskriftskortet med hele prosessen illustrert kan kjøpes her
Lykke til!