Vafler med gulrot

Grove vafler kan være et alternativ til brødmat og denne røren holder seg i kjøleskapet i 3-4 dager. Røren kan også stekes som pannekaker.
Oppskriften illustrert på Iver & Evnes oppskriftskort består av disse ingrediensene:
- 2 dl mel
- 2 dl havregryn
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts kardemomme
- 1/2 ts kanel
- 1 gulrot (raspet)
- 4 ss smør
- 4 dl melk
Oppskriften inneholder havregryn og mel. Hva slags type mel er ikke spesifisert, slik at dere kan bruke det dere har.
Benyttes sammalt mel er det lurt å la røren svelle litt ekstra, og deretter justerere med litt mer melk om den blir veldig tykk og vanskelig å røre i.
Oppskriften er lagd uten egg, men dersom du ønsker å bruke egg i, så erstatter du 2 ss av smøret med ett egg.
Melken kan erstattes med et plantebasert alternativ.
Smøret kan erstattes med olje + en liten klype salt.
Gulroten kan sløyfes, men den gir god smak på vaflene.
Oppskriftskortet med hele prosessen illustrert kan kjøpes her
Lykke til!