FRI FRAKT I NORGE

Fruktspyd

Fruktspyd eller fruktsalat kan lages på forhånd og ligge klart i kjøleskapet. Oppskriftskortet er et utgangpunkt og et forslag til ingredienser, men her det bare fantasien som setter grensene.

På et fruktspyd eller i en bolle med fruktsalat er det bare å variere. Oppmuntre barna til å bruke sansene for å bli kjent med fruktene, smak og konsistens. Kanskje finner dere etterhvert en ny spennende frukt i butikken som kan bli en i fruktsalat? 

Små barn kan f.eks. få oppgaven med å kutte ananas-skiver i mindre biter. Mykt er som kjent lettere å kutte en hardt, så de voksne får velge frukten og utstyret som de tror barnet er rustet til å håndtere. 

Et tips med på veien er å tenke på å skape en balanse mellom surt og søtt. Greier dere finne ut om noen frukter er søtere eller surere enn andre? Hva skjer med smaken når de blandes sammen? 

Dressingen av lime og honning (evnt. lønne/agavesirup eller sukker) kan sløyfes, men den er med å balansere, fremheve smakene og kanskje gjøre det litt ekstra spennende å smake? 

Fruktspyd kan nytes alene, eller i kombinasjon med Iver & Evne Vaniljesaus (vaniljekrem) eller yoghurt og Iver & Evne Granola