Kjøttboller

For de som liker kjøttboller er disse nam-nam, raske å lage og enkle å få til. De inneholder fersk chili, men er ikke supersterke med mindre dere bruker en supersterk chili da. Oppskriften inneholder noen smaksutfordringer med både hvitløk, chili og frisk basilikum (en uslåelig kombinasjon!)

Kjøttbolle-oppskriften illustrert på Iver & Evnes oppskriftskort består av disse ingrediensene:

  • 400 g kjøttdeig (eller karbonadedeig)
  • 1/2 chili (fersk)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 15 blader basilikum


Har du barn som er skeptiske, kan du prøve å introdusere det som er minst skummelt av de tre smakstilsetningene først. Kanskje chili? Mange barn syns det er spennende med chili. Bare husk å ikke gni dere i øynene etter å ha kuttet og vær litt forsiktig hvis man skal på toalettet rett etterpå.

Egget kan sløyfes, men kjøttbollene kan bli litt mer porøse da, siden egget fungerer som bindemiddel.

Du kan også lage en variant av disse og bruke kyllingkjøttdeig og kanskje bytte ut basilikumen med en annen urt, f.eks. koriander.

Kjøttbollene kan kombineres med Iver & Evne TomatsausPestoPizzadeig og Lefsebrød.

Hygiene er svært viktig når man håndterer rått kjøtt. Husk å lære barna det!

Iver & Evne oppskriftskort kan kjøpes her

Lykke til!