FRI FRAKT I NORGE

Iver & Evnes oppskriftskort

Det å ha barn med på kjøkkenet kan være mer enn mange av oss orker i hverdagen. Men vi vet jo at barn må lage mat for å bli glad i mat, vi vet at øvelse gjør mester og at det som fester seg tidlig, ofte blir med gjennom livet!

Matgleden oppdages, når maten lages 

Iver & Evne vil få alle barn til å oppdage matgleden ved å lage mat sammen med foreldre, besteforeldre, søsken og venner. Det er her, i samspillet med andre at veien mot mestring og glede på kjøkkenet begynner! 

Iver & Evnes oppskriftskort er utviklet for at barn skal evne å bidra som en ressurs fra de er små. Kortene legger til rette for et positivt samspill mellom barn og voksen, samtidig som en viktig hverdagsoppgave utføres!   

Barn ned i 4-5 års alder kan ta de i bruk, men metoden er testet med god respons helt opp til til 11-12 års alder og andre grupper med behov for tilrettelegging. Illustrasjonene gjør at det er mindre krav til leseferdigheter og brett-spill-metoden gjør oppskriften morsom å følge. 

 

Gode stunder på kjøkkenet med barna 

Iver & Evne vil senke terskelen for å involvere barna i matlagingen, selv om hverdagen er travel.

Det lekne formspråket og brettspill-metoden engasjerer barna, de får eierskap til oppskriftskortene og opplever at de gjør det helt selv! De voksne kan dermed ta en rolle på siden som veileder og kunnskapsformidler.

Iver & Evnes oppskriftskort dreier seg om å innarbeide den grunnleggende kunnskapen, ferdighetene og forståelsen som trengs på et kjøkken. 

Kortene er laget for å være et praktisk og fleksibelt verktøy som kan tas i bruk på ulike måter, f.eks:

  • Samarbeid og oppgavefordeling (bror lager pizzadeig, søster tomatsaus...)
  • Involvere barn i planlegging av ukemeny.
    Hva har vi i kjøleskapet, hva kan vi lage av det?
  • Lage handleliste.
  • Lære å sette sammen ulike måltider ved å kombinere kortene!
  • Lære om råvarer, metode og teknikk for behandling av råvarer

Kortene er folierte for å tåle søl og ivrige barnehender!
Passer fra ca. 4 år.