Potetstappe

Potetstappe er en klassiker som passer til både fisk og kjøtt.
Husk at melne poteter anbefales til potetstappe, f.eks. mandelpotet, kerrs pink eller pimpernell. Poteter har mange morsomme navn, så husk å snakke med barna om det.

Oppskriften illustrert på Iver & Evnes oppskriftskort på potetstappe består av disse ingrediensene:

  • 8 poteter (mellomstore)
  • 1,5 dl melk
  • 3 ss smør
  • en klype muskat
  • salt og pepper (smak til, klype for klype)

Det anbefales også å koke potetene uten salt så unngår du at stappen blir seig når du moser den.

Det finnes mange ulike verktøy for å mose grønnsaker, finn det dere liker best.

Melk kan erstattes valgfritt plantebasert alternativ og smør med f.eks. olivenolje. 

Ikke bruk mer vann enn nødvendig når potetene skal kokes, så tar dere vare på mest mulig av næringsstoffene. 

Iver & Evne Potetstappe kan kombineres med oppskriftskortene Fiskepinner, Kjøttboller og Råkost.

 

Iver & Evne Oppskriftskort kan kjøpes her

 

Lykke til!