Tomatsaus

Tomatsaus er så enkelt at det nesten er vanskelig. Hele hemmeligheten ligger i å få balansert smaken godt, dvs. at sausen ikke er for sur og ikke for søt. Det finnes ikke noe eksakt fasitsvar her, siden tomatene du bruker fra gang til gang vil variere i sødme og surhet. Smak til gradvis med litt og litt sukker til sausen smaker godt = ikke for surt, ikke for søtt, ikke for tamt. 

Oppskriften illustrert på Iver & Evnes oppskriftskort er tomatsaus i sin aller enkleste form og består av disse ingrediensene:

  • 400 g tomater (ferske eller fra boks)
  • 3 ts olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts sukker
  • en klype salt
  • en klype pepper

Mengden som er illustrert på oppskriftskortet er en grunnporsjon, nok til ca. 3-5 personer og kan kombineres med oppskriftskortene Iver & Evne Pizzadeig og Iver & Evne Kjøttboller

Du kan tilsette mer grønnsaker, f.eks. hvitløk, løk, gulrot (gir sødme) eller chili i tomatsausen. Andre vanlige smakstilsetninger i en tomatsaus er balsamicosaus, tabascosaus eller litt ketchup for å runde av smaken. Har du rester av ketchup i flasken, kan du tilsette litt vann og riste godt før du heller det i tomatsausen og lar det koke.

Jo mer sausen koker, jo tykkere blir den og jo mer intens blir smaken.

Iver & Evne oppskriftskort kan kjøpes her

Lykke til!