Introduksjonspris og fri frakt!

Historien bak historien

Kjøkkenet — det skulle være et sted der vi hadde det kjekt sammen, ungene og jeg! For mat er jo gøy, spennende og viktig!

Det var forestillingen jeg hadde den gangen jeg ble mor for første gang! Jeg er ingen matperson eller pedagog for den saks skyld! For meg er mat og matlaging en viktig del av det å leve bra.

Vi spiser mat hver dag, flere ganger om dagen og vi gjør valg i forhold til mat like mange ganger! Så her var det bare å gå i gang å skape matglede hos de små, fra første teskje med mos og så videre...

Det viste seg imidlertid at det ikke skulle bli så lett som jeg trodde! Det viste seg nemlig at barn har egen vilje og trang til selvstendighet. Det viste seg at jeg ikke følte meg trygg i rollen som veileder på kjøkkenet og at tålmodigheten min ikke var grenseløs.

Det var lettere å lage maten alene, i fred og ro! Så kunne vi jo sette oss ned sammen og kose oss etterpå, ikke sant? 

Men maten jeg lagde med glede og omsorg, ble ikke nødvendigvis takknemlig mottatt hos de små.

«Barn må få lage mat, for å bli glad i mat!» – sier forskningen. Det høres jo lett ut, men jeg fikk jeg det ikke til å bli en god greie! Hvorfor?

Jeg savnet noe som kunne gjøre det enklere å involvere barna i forberedelser av måltider. Noe som gjorde meg trygg på at de fikk innarbeidet grunnleggende kunnskap, ferdigheter og forståelse for mat tidlig i livet! Noe som gjorde situasjonen på kjøkkenet god for både barna og meg som voksen!

I krysningen mellom disse grubleriene og observasjoner av min sønn som «leste» tegneserier lenge før han kunne lese, oppstod ideen om et matunivers for barn, basert på et formspråk som barn liker! Med verktøy som var lett å ty til, som gjorde den praktiske tilretteleggingen enklere og som hadde fokus på motivasjon, grunnleggende læring og mestring!

Mat som noe gøy fikk plutselig en helt annen dimensjon! Jeg koblet på min min storebror Øyvind, som er grafisk animasjonsdesigner og vi begynte å leke oss frem til karakterer, et univers, en metode, ett system — og nå er vi ute i verden med noe helt nytt som skal får vokse videre herfra! 

Iver & Evne er her for dere som mener mat er viktig for å leve bra og som ønsker at barn skal få oppdage matgleden tidlig i livet og som ønsker å gjøre en liten innsats for det, selv om hverdagen er travel!  Av og til er bedre enn aldri si! 

Vi gleder oss til veien videre og ønsker dere velkommen med i gjengen!

Hilsen fra Torill S. Hoel
Gründer/Daglig leder i Iver & Evne AS